Më trego si fle dhe unë do t’ju them se cili është jastëku juaj i përsosur

Një nga shkaqet e gjumit të dobët mund të qëndrojë në mungesën e përputhshmërisë midis llojit të jastëkut dhe pozicionit të adoptuar për të fjetur. Për fat të mirë, jastëkë të ndryshëm mund të përballojnë nevoja të ndryshme. Mund të duket e parëndësishme, por zgjedhja e jastëkut të duhur është një zgjedhje thelbësore për shëndetin tonë: ai duhet të sigurojë mbështetjen e duhur për qafën dhe për të mos cenuar vijën e drejtë të rruazave, ajo nuk duhet të jetë as shumë e lartë dhe as shumë e fortë. Praktikë e mirë është që shtylla kurrizore të mbetet në një pozicion të drejtë dhe horizontale, duke ndjekur rrjedhën e saj natyrale, ndaj këshillohet gjithmonë të zgjidhni një jastëk që do të mbajë peshën e kokës pa u zhytur nën presion.

Kujdes nga pozicioni!

Nëse flini me bark, është mirë të keni një jastëk të ulët dhe të butë; Një jastëk klasik, mesatarisht i fortë, nga ana tjetër, është zgjidhja më e mirë për ata që ndryshojnë shpesh pozicionin ose që flenë me shpinë, në mënyrë që të mos ndryshojnë shtrirjen e shtyllës kurrizore në nivelin e qafës; për të njëjtat arsye, njerëzit që flenë anash do të gjejnë jastëkun e tyre ideal në një model të fortë me trashësi mesatare deri në të lartë. Sidomos në rastin e fundit, është mirë të shmangni një material shumë të butë, në mënyrë që pesha e kokës të deformojë jastëkun dhe të mos e mbështesë atë në mënyrë adekuate.

Jastëku i duhur për çdo situatë

Por nuk është vetëm pozicioni që duhet marrë parasysh: për fat të keq, siklet mund të ndodhë gjatë natës që komprometon pushimin. Ata që, për shembull, gërhijnë shumë gjatë natës, duhet të marrin në konsideratë një jastëk me lartësi mesatare dhe qëndrueshmëri të shtuar në mënyrë adekuate. Zgjedhja e një jastëku duhet të shkojë paralelisht me zakonet tona të gjumit: është më mirë të kërkojmë mbështetjen që është më në përputhje me pozicionin natyror që marrim gjatë gjumit, për të shmangur shqetësimet e panevojshme.

Magniflex mendon për çdo aspekt të shëndetit dhe mirëqenies së gjumit: kjo është arsyeja pse ai ofron një sërë jastëkësh të përshtatshëm për çdo lloj situate dhe nevojë, në mënyrë që të sigurojë mbështetjen e shëndetshme dhe të duhur për çdo pjesë të trupit. Gjumi i mirë është i favorshëm për t’u çlodhur gjatë gjithë ditës dhe për mënyrën se si dita jonë përparon! Vizitoni faqen tonë të internetit dhe gjeni jastëkun që i përshtatet më së miri nevojave tuaja!